Σειρήνα με μπαταρία

Στις μέρες μας, στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε τα υπάρχοντά μας αλλά κι εμάς τους ίδιους από τυχόν διάρρηξη στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο μας, καταφεύγουμε στην εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού. Η ποικιλία στα συστήματα συναγερμού είναι πλέον πολύ μεγάλη, γι' αυτό ενδείκνυται να συμβουλευτούμε εξειδικευμένο τεχνικό για το τι ταιριάζει στο χώρο αλλά και στο πορτοφόλι μας.

Ένα από τα βασικά περιφερειακά αξεσουάρ που συνοδεύουν το σύστημα συναγερμού μας είναι η σειρήνα με μπαταρία. Σε συνδυασμό με τα ηχεία και το φλας λειτουργούν αποτρεπτικά για τον ή τους δράστες. Εξάλλου, σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης μια σειρήνα με μπαταρία βοηθά την αστυνομία να εντοπίσει την οικία ή το κατάστημά σας.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς, πάλι, μια σειρήνα με μπαταρία θα σημάνει κατ' αρχάς τον κίνδυνο, ενώ τυχόν παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τον ήχο και το φλας της για να βρουν το δρόμο τους έξω από το φλεγόμενο χώρο, αφού ο καπνός θα περιορίζει κατά πολύ την ορατότητά τους.

Η σειρήνα με μπαταρία συνδυάζεται συνήθως με περιστρεφόμενο φάρο (φλας). Αυτό σημαίνει ότι, όταν πυροδοτηθεί ο συναγερμός, ηχεί η σειρήνα με μπαταρία και ενεργοποιείται το φλας. Ο συνδυασμός αυτός είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικός, αφού ο ήχος που παράγει η σειρήνα με μπαταρία και τα φώτα που ανάβουν ταυτόχρονα σίγουρα τραβούν την προσοχή του κόσμου. Οπότε, είτε ο επίδοξος εισβολέας τρέπεται σε φυγή είτε, αν εντοπίσει τη σειρήνα με μπαταρία μας, δεν αποπειράται καν να διαρρήξει το χώρο μας. Για να είναι πιο αποτελεσματική και να μην καταστραφεί από το δράστη, η εξωτερική σειρήνα με μπαταρία μας θα πρέπει να τοποθετείται όσο πιο ψηλά γίνεται και σε σημείο που να είναι ορατή από το δρόμο. Υπάρχουν ακόμα μεταλλικά καλύμματα, ώστε να προστατεύουμε τη σειρήνα με μπαταρία μας τόσο από καταστροφή, όσο κι από τις καιρικές συνθήκες.

Η σειρήνα με μπαταρία είναι ασύρματη, εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου και κυκλοφορεί σε διαφορετικά μεγέθη και ήχους. Εφόσον είναι ασύρματη, απαιτεί μόνο τροφοδοσία, ενώ η μπαταρία τής παρέχει αυτονομία αν διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να τοποθετείται σε σημεία όπου θα ήταν δύσκολο εγκατασταθεί καλωδίωση και είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην εγκατάστασή της. Πολύ συχνά η σειρήνα με μπαταρία είναι συμβατή με διαφορετικούς πίνακες ελέγχου συστημάτων συναγερμού. Αυτό σημαίνει ότι κάθε της ένδειξη μεταδίδεται στο συναγερμό μας καθώς και ότι μπορούμε να την παρακολουθούμε όπως και όλους τους περιφερειακούς αισθητήρες του. Διαθέτει ένα φως led που αναβοσβήνει ανά κάποια δευτερόλεπτα υποδηλώνοντας ότι είναι ενεργοποιημένη και αποθαρρύνοντας έτσι τυχόν δράστες. Η συχνότητα που θα ανάβει φάρος της σε πολλές περιπτώσεις ρυθμίζεται, π.χ. κάθε 15, 30, 60 δευτερόλεπτα. Συνήθως είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό στον ήλιο polycarbonate. Έχει ακόμα κεραία για την καλύτερη δυνατή ασύρματη λειτουργία, ενώ μας ειδοποιεί ηχητικά και οπτικά για διάρρηξη, πυρκαγιά, χαμηλή τάση της μπαταρίας και διακοπή της επικοινωνίας με το σύστημα συναγερμού. Μπορούμε επίσης να διαπιστώνουμε οπτικά αν η σειρήνα με μπαταρία μας είναι οπλισμένη ή όχι.

Σίγουρα είναι από τα σημαντικά αξεσουάρ του σπιτιού ή του επαγγελματικού μας χώρου, είτε αυτόνομη είτε, ακόμα καλύτερα, ως μέρος του συστήματος συναγερμού μας.