Αγορά Dvr

Η αγορά ενός Dvr αποτελεί κίνηση ματ για κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας ή επιχείρησης, που έχει επιλέξει ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για την προστασία της περιουσίας του. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Dvr είναι μια ψηφιακή συσκευή εγγραφής βίντεο. Το καταγραφικό Dvr, όπως συνηθίζουμε να το λέμε στην Ελλάδα, συνδέεται με τις ψηφιακές κάμερες έτσι ώστε να λαμβάνει τα βίντεο που αυτές καταγράφουν και να τα αποθηκεύει στον σκληρό του δίσκο.

Γιατί το Dvr είναι ιδανικό για εσάς

Αν σκοπεύετε να προβείτε στην αγορά ενός Dvr, θα βγείτε σίγουρα κερδισμένοι εξαιτίας των πολλών πλεονεκτημάτων του. Ας δούμε κάποια από αυτά:

  1. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Dvr είναι πως αποθηκεύει κάθε κίνηση που καταγράφεται από τις κάμερες που έχετε τοποθετήσει εντός και εκτός της ιδιοκτησίας σας. Οι κάμερες τροφοδοτούν με υλικό το καταγραφικό και αυτό με τη σειρά του το αρχειοθετεί, ώστε να είναι εύκολη η αναζήτηση και η αναπαραγωγή του. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποιος διαρρήκτης καταφέρει να εισβάλλει στο σπίτι ή στην επιχείρησή σας, έχετε τη δυνατότητα να ανατρέξετε στο αρχείο του Dvr σας και να δώσετε το υλικό που ανακαλύψατε στις αστυνομικές αρχές, ώστε να εντοπίσουν ευκολότερα τον δράστη. Εκτός από την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπής, η καταγραφή των βίντεο μπορεί να χρησιμεύσει και στην περίπτωση που χρειάζεστε υλικό, για να αποδείξετε τους ισχυρισμούς σας απέναντι σε μια ασφαλιστική εταιρεία.
  2. Η αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της αγοράς καταγραφικού Dvr. Τα καταγραφικά Dvr αποθηκεύουν τα βίντεο στον σκληρό τους δίσκο, γεγονός που σημαίνει ότι γλιτώνετε από το άγχος της αλλαγής κασετών.
  3. Ένα ακόμη πλεονέκτημα που προκύπτει από την αγορά ενός Dvr είναι η εύκολη πρόσβαση στα αρχεία του σκληρού του δίσκου μέσω του διαδικτύου. Για παράδειγμα, αν θέλετε να γνωρίζετε τι συμβαίνει στο σπίτι σας τις ώρες που εσείς λείπετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο υλικό που έχει αποθηκεύσει το καταγραφικό Dvr σας μέσω του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή. Επιπλέον, το Dvr σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε τι συμβαίνει εντός και εκτός της ιδιοκτησίας σας σε πραγματικό χρόνο.

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο Dvr

Η αγορά ενός Dvr δεν είναι μια απλή υπόθεση, διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ο πρώτος παράγοντας είναι ο αριθμός των καμερών που θα απαρτίζουν το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασής σας, και ο οποίος εξαρτάται από τις ανάγκες του χώρου σας. Για παράδειγμα, αν ο χώρος που θέλετε να επιβλέπετε είναι μικρός, ένα Dvr 4 καναλιών/καμερών σας αρκεί, ενώ αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερης έκτασης χώρο, ένα Dvr 16 καναλιών είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου. Η χωρητικότητα των Dvr φτάνει μέχρι και τα 2 TB(terabyte). Η επιλογή της χωρητικότητας εξαρτάται από το διάστημα που θέλετε να διατηρήσετε τα δεδομένα. Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να διατηρήσετε στον σκληρό σας δίσκο δεδομένα μηνών, θα πρέπει να επιλέξετε έναν σκληρό δίσκο μεγάλης χωρητικότητας.

Ένας τρίτος παράγοντας είναι η ανάλυση της εικόνας. Ο κανόνας που ισχύει είναι ο εξής: όσο υψηλότερη η ανάλυση τόσο πιο καθαρή η εικόνα που αποθηκεύεται στον δίσκο του καταγραφικού σας.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αγορά ενός Dvr είναι η δυνατότητα καταγραφής ήχου, ο τύπος των θυρών εξόδου του βίντεο(HDMI, VGA) και η δυνατότητα μετάδοσης μέσω διαδικτύου.