Κάμερα κλειστού κυκλώματος

Κάμερα κλειστού κυκλώματος

Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι στις μέρες μας η ασφάλειά μας απειλείται καθημερινά από ανεπιθύμητους εισβολείς, οι οποίοι δρουν πια νύχτα ή και μέρα, είτε το σπίτι μας είναι άδειο είτε βρισκόμαστε κι εμείς μέσα σ' αυτό. Και είναι πραγματικά δυσάρεστη η αίσθηση ανασφάλειας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, που σαν ιδιωτικός μας χώρος θα έπρεπε να λειτουργεί ως καταφύγιο ηρεμίας και ξεκούρασης. Αντ' αυτού, το άγχος δεν μας εγκαταλείπει ούτε στιγμή πια.

Γι' αυτό και καταφεύγουμε σε συστήματα συναγερμού, για να προστατευόμαστε τόσο οι ίδιοι όσο και η οικογένειά μας από το ενδεχόμενο της διάρρηξης. Σημαντικό κομμάτι ενός τέτοιου συστήματος είναι η κάμερα κλειστού κυκλώματος. Η κάμερα κλειστού κυκλώματος είναι βασικό μέρος ενός καταγραφικού συστήματος. Μ' ένα τέτοιο σύστημα μπορούμε να επιβλέπουμε το χώρο μας νύχτα και μέρα και να νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι με την κάμερα κλειστού κυκλώματος ν' αποθαρρύνουμε τους επίδοξους εισβολείς. Έχει αποδειχτεί ότι η κάμερα κλειστού κυκλώματος λειτουργεί πραγματικά αποτρεπτικά, αφού η παρουσία της και μόνο κάνει τους δράστες να επιλέξουν κάποιον άλλο, πιο εύκολο στόχο.

Η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε τη δική μας κάμερα κλειστού κυκλώματος από μεγάλη ποικιλία συσκευών. Αξίζει ν' αναφέρουμε ότι την εξέλιξη των προϊόντων αυτών την έχει συνοδέψει και η μείωση των τιμών τους, πράγμα που τα κάνει προσιτά για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος μπορεί να είναι εξωτερική, αν πρόκειται για μονοκατοικία, οπότε και τοποθετείται στον κήπο, την αυλή ή την περίμετρο του σπιτιού. Στον εσωτερικό χώρο τοποθετείται στους χώρους που κινδυνεύουν περισσότερο ή εκεί όπου θα περάσουν ενδεχομένως πρώτα οι διαρρήκτες. Μπορεί να είναι φανερή ή και κρυφή.

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος αναφέρεται συχνά ως κάμερα CCTV. Πρόκειται στην πραγματικότητα για κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Η κάμερα αυτή χρησιμοποιεί βιντεοκάμερα για να εκπέμπει σήμα σε συγκεκριμένες μόνο οθόνες. Έτσι μπορούμε να παρακολουθούμε το χώρο μας και να καταγράφουμε ό,τι συμβαίνει. Στην περίπτωση δε που πέσουμε τελικά θύμα διάρρηξης, το υλικό που έχει καταγράψει η κάμερά μας μπορεί ν' αποδειχτεί ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ μπορούμε να το προσκομίσουμε και στο δικαστήριο ως αποδεικτικά στοιχεία. Πολύτιμη λειτουργία της κάμερας κλειστού κυκλώματος είναι η δυνατότητα που μας δίνει η σύγχρονη τεχνολογία να έχουμε πρόσβαση σ' αυτήν και από απόσταση, μέσω διαδικτύου. Αυτό έχει πρακτική αξία, αφού μπορούμε π.χ. να επιβλέπουμε τα παιδιά μας, όταν πρέπει να μείνουν για λίγες ώρες μόνα στο σπίτι.

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος συνδέεται με το σύστημα συναγερμού μας και μας ειδοποιεί όταν συμβεί κάτι. Με την εξέλιξη δε της τεχνολογίας, η κάμερα κλειστού κυκλώματος διαθέτει λειτουργίες που την κάνουν ακόμα πιο αξιόπιστη. Συγκεκριμένα, έχει ζουμ, για να βλέπουμε λεπτομέρειες, και υψηλή ποιότητα εικόνας. Μπορεί επίσης να διαθέτει και προβολέα υπερύθρων, που βοηθά στην καταγραφή τη νύχτα.

Καθώς η κάμερα κλειστού κυκλώματος προσφέρεται σε μεγάλη γκάμα στην αγορά, καλό είναι να καταφύγουμε σε ειδικούς τεχνικούς που θα μας προτείνουν την καλύτερη για εμάς κάμερα κλειστού κυκλώματος, ενσύρματη ή ασύρματη, και θα φροντίσουν για την τοποθέτησή της στο σωστό σημείο, όπου θα επιβλέπει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά το φυλασσόμενο χώρο.