Smartphones: Το μέλλον των συστημάτων ασφαλείας

Smartphones: Το μέλλον των συστημάτων ασφαλείας

Υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό, μια εφαρμογή και για εκείνο - αυτό είναι κάτι που έχουμε ακούσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, όταν πρόκειται για smartphones. Δεν είναι ασυνήθιστο πλέον να ελέγχουμε τηλεοράσεις, στερεοφωνικά και υπολογιστές από το τηλέφωνό μας. Οπότε είναι απορίας άξιο πώς δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τα συστήματα ασφαλείας και τους συναγερμούς. Ή μήπως υπάρχει;

Πράγματι, μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, θα δούμε όλο και περισσότερα σπίτια με όλα τα είδη των συστημάτων που μπορούν να ελεγχθούν μέσω τηλεφώνου. Πρόσφατα ένας προγραμματιστής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα εγκαθιστούσε αυτή την τεχνολογία σε 600 νέα διαμερίσματα σε όλη την πόλη. Τα υψηλής τεχνολογίας διαμερίσματα είναι γνωστά διεθνώς ως i-apartments και είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλή τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία. Πώς λοιπόν λειτουργεί όλο αυτό;

Αυτά τα high tech διαμερίσματα είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον οικιακό αυτοματισμό - φωτισμός, ήχος, κλιματισμός και θέρμανση μπορούν όλα να ελέγχονται από ένα smartphone ή ένα tablet με μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Με μια γρήγορη αγορά στο διαδίκτυο, ακόμη και το σύστημα ασφαλείας μπορεί να ελεγχθεί μέσω smartphone.

Τα smartphone-based συστήματα συναγερμού μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε σπίτι που διαθέτει συγκεκριμένα και διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως κάμερες, αισθητήρες κίνησης και απομακρυσμένες συσκευές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τα κατοικίδια ή τα μικρά παιδιά. Όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως με μια εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας, ενώ βρίσκετε στην εργασία ή το ταξίδι σας.

Για παράδειγμα, τι θα κάνετε αν πρέπει να μπει τεχνικός μέσα στο σπίτι σας λόγω βλάβης, αλλά είναι ο συναγερμός οπλισμένος και είστε μακριά; Κανένα πρόβλημα, απλά θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να απενεργοποιήσετε τους αισθητήρες κίνησης και επαφής. Μπορείτε ακόμη και να παρακολουθήσετε την εργασία του με την κάμερα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο.

Τα σπίτια μας πρόκειται να γίνουν πιο 'έξυπνα' και πιο αυτοματοποιημένα γεγονός που συμπεριλαμβάνει και τα συστήματα ασφαλείας.