3 μύθοι για τις στρατηγικές αυτοάμυνας σε περίπτωση επίθεσης

3 μύθοι για τις στρατηγικές αυτοάμυνας σε περίπτωση επίθεσης

Η αυτοάμυνα και οι σωστές στρατηγικές μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ του ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην περίπτωση που σας επιτεθούν. Φυσικά, όλοι μας θέλουμε να έχουμε το πάνω χέρι, έτσι πρέπει να γνωρίζουμε μερικές από τις τακτικές που κυκλοφορούν, αλλά δεν μπορούν να σας βοηθήσουν πραγματικά σε μια τέτοια κατάσταση.

Ακολουθούν 3 μύθοι αυτοάμυνας που ευχαρίστως καταρρίπτουμε.

1. Η επιχειρηματολογία θα λειτουργήσει.

Η συζήτηση για να βγείτε από μια κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει με τους ανθρώπους πους σκέφτονται σαν εσάς, αλλά ένας εισβολέας, ληστής ή άλλος εγκληματίας δεν σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Οι κοινωνικές νόρμες δεν εφαρμόζονται πλέον σε μια κατάσταση όπου κάποιος προσπαθεί να σας κλέψει ή να σας βλάψει. Έτσι αν ένας εισβολέας έχει στόχο (είτε να σας κλέψει είτε να σας βλάψει) θα προσπαθήσει να το πετύχει με κάθε μέσο άσχετα από τι ψυχολογικές τακτικές μπορείτε να δοκιμάσετε. Αντί να μιλήστε λογικά με έναν παράλογο εισβολέα, μιλήστε λογικά στον εαυτό σας και καθορίστε μια εναλλακτική στρατηγική για την προσέγγιση της κατάστασης.

2. Προσπαθήστε να εμποδίσετε τις επιθέσεις.

Τα περισσότερα μαθήματα αυτοάμυνας διδάσκουν πώς να μπλοκάρετε την επίθεση από έναν δράστη. Και ενώ αυτό είναι καλό να το γνωρίζουμε, δεν έχουμε πάντα το χρόνο να σκεφτούμε πώς να εμποδίσουμε μια συγκεκριμένη επίθεση. Ιδανικά, σε μια απειλητική κατάσταση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι κάνει ο δράστης, αλλά είναι καλύτερο να τον κάνετε να ανησυχήσει για αυτό που κάνετε εσείς. Έτσι, αντί να σκέπτεστε πώς να μπλοκάρετε μια επίθεση και διστάζετε να αναλάβετε δράση, στοχεύστε να τραυματίσετε τον κακοποιό αμέσως. Με αυτό τον τρόπο, θα τον (ή την) πιάσετε εξαπίνης χωρίς δισταγμό και θα πάρετε τον έλεγχο της κατάστασης.

3. Τρέξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε ή οπισθοχωρήστε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η τακτική μπορεί πραγματικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τον κακοποιό μπορεί να είναι καλή μόνο αν υπάρχει ένα ασφαλές μέρος κοντά και ξέρετε ότι μπορείτε να ξεφύγετε. Ωστόσο, αν ένας εισβολέας προτίθεται να σας βλάψει ή είναι απελπισμένος για να πάρει κάτι από εσάς, θα σας κυνηγήσει με κίνδυνο να χρησιμοποιήσει κάποιο όπλο για να ολοκληρώσει τον σκοπό του. Έτσι, αν υπάρχει ένα ασφαλές μέρος σε κοντινή απόσταση, ναι τρέξτε, αλλά αν όχι, ίσως χρειαστεί να το παλέψετε, κάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο.