Συναγερμός εξοχικού

Στις μέρες μας οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει, ειδικά όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας. Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει επιφέρει αύξηση στα κρούσματα των διαρρήξεων και των κλοπών. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πια ότι κινδυνεύουμε ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, τον πιο ιδιωτικό μας χώρο.
Η κατάσταση αυτή είναι ακόμα χειρότερη σε σπίτια που δεν κατοικούνται μόνιμα και είναι και λίγο πιο απόμερα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα εξοχικά σπίτια. Ένας συναγερμός εξοχικού μοιάζει να είναι η πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα αυτό.
Ένας συναγερμός εξοχικού μπορεί να λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα. Κατ' αρχάς, όπως κάθε σύστημα συναγερμού, ένας συναγερμός εξοχικού έχει ρόλο αποτρεπτικό. Αυτό σημαίνει ότι ο παράνομος εισβολέας σίγουρα δεν θα προχωρήσει στη διάρρηξη αν διαπιστώσει ότι στο στόχο του υπάρχει εγκατεστημένος συναγερμός εξοχικού, ενώ μπορεί να δράσει ανενόχλητος σε κάποιο σπίτι πιο πέρα, που δεν θα του θέσει τέτοια εμπόδια.
Εξάλλου, αν υπάρχει συναγερμός εξοχικού θα είναι πιο εύκολο για εσάς να ζητήσετε από τους γείτονές σας να επιβλέπουν το σπίτι σας, αφού το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ειδοποιήσουν τις αρχές αν ακούσουν τις σειρήνες σας να χτυπούν. Σίγουρα σ' ένα σπίτι που δεν κατοικούμε μόνιμα δεν αφήνουμε πολύτιμα πράγματα. Ωστόσο υπάρχουν πλέον διαρρήκτες που εισβάλλουν σε εξοχικά σπίτια από... χόμπι, για να περάσουν μια βραδιά με την παρέα τους. Πολλοί πλέον είναι και οι άστεγοι, όπως και οι μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο και κατάλυμα, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ένα σπίτι όπου δεν υπάρχει συναγερμός εξοχικού σίγουρα θα προτιμηθεί.
Από τα βασικά κομμάτια που πρέπει να περιλαμβάνει ένας συναγερμός εξοχικού είναι τα φώτα ασφαλείας. Αυτά είναι συνδεδεμένα με τους αισθητήρες κίνησης, τα ραντάρ δηλαδή που περιλαμβάνει ένας συναγερμός εξοχικού, οι οποίοι και δίνουν την εντολή να ανάψουν όταν αντιληφθούν ύποπτη κίνηση. Στον εξωτερικό χώρο και περιμετρικά του σπιτιού καλό είναι τα ραντάρ να ενεργοποιούν προβολείς, που σίγουρα θα αιφνιδιάσουν και θα τρέψουν σε φυγή τους επίδοξους διαρρήκτες πριν καν πλησιάσουν την πόρτα μας. Ένας συναγερμός εξοχικού μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνει ραντάρ υπερύθρων διπλής ή και τριπλής/τετραπλής δέσμης, τα οποία κάνουν την πρόσβαση των δραστών σχεδόν αδύνατη χωρίς να τραβήξουν την προσοχή.
Μια άλλη σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία των συναγερμών που μπορεί να αξιοποιήσει ο συναγερμός εξοχικού μας είναι οι κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης ή και οι IP κάμερες. Αυτά τα συστήματα μας επιτρέπουν να επιβλέπουμε το εξοχικό μας από απόσταση. Το καταγραφικό CCTV καταγράφει με βιντεοκάμερα ό,τι συμβαίνει και μπορούμε να αναθέσουμε και σε εταιρεία security να τις επιβλέπει και να ειδοποιεί εμάς ή την αστυνομία όταν συμβαίνει κάτι ύποπτο.
Οι IP κάμερες από την άλλη, αξιοποιώντας το διαδίκτυο, μας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθούμε άμεσα το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες αυτές σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο διαδίκτυο μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό μας τηλέφωνο, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.
Ο συναγερμός εξοχικού τείνει να είναι πια απαραίτητος στις μέρες μας. Η μελέτη από εξειδικευμένους τεχνικούς θα σας κατευθύνει ώστε να κατανοήσετε ποιος συναγερμός εξοχικού είναι ο πιο κατάλληλος για το χώρο σας, ανάλογα πάντα και με τις οικονομικές σας δυνατότητες.