Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός με τηλέφωνο

Καθώς οι σύγχρονες συνθήκες ζωής δυσχεραίνονται ολοένα περισσότερο στη χώρα μας, αυτό για το οποίο οφείλουμε πρώτα απ' όλα να μεριμνήσουμε είναι η ασφάλεια του χώρου μας, είτε πρόκειται για το κατάστημά μας, είτε για την κατοικία μας.
Ο καλύτερος τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι βέβαια ένα σύστημα ασφαλείας. Η σύγχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε από πληθώρα τύπων συναγερμών αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις προσωπικές μας συνθήκες.
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και λειτουργικούς συναγερμούς είναι ο συναγερμός με τηλέφωνο. Ο συναγερμός με τηλέφωνο αποτελείται από τα βασικά κομμάτια που περιλαμβάνει συνήθως ένα σύστημα ασφαλείας, δηλαδή από την κεντρική μονάδα, το πληκτρολόγιο, τις μαγνητικές επαφές και άλλους αισθητήρες, τα ραντάρ και τις σειρήνες. Η βασική διαφορά που έχει ένας συναγερμός με τηλέφωνο έγκειται στο γεγονός ότι σ' αυτόν ο πίνακας ελέγχου χρησιμοποιεί τη σταθερή τηλεφωνική γραμμή μας για να επικοινωνεί μαζί μας ή με την εταιρεία παρακολούθησης σε περίπτωση ανάγκης. Ο συναγερμός με τηλέφωνο αποθηκεύει λοιπόν έναν αριθμό τηλεφωνικών αριθμών σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, π.χ. 5. Τους αριθμούς αυτούς τους καλεί αυτόματα όταν υπάρξει απόπειρα διάρρηξης. Επίσης ο συναγερμός με τηλέφωνο έχει τη δυνατότητα να ειδοποιήσει την εταιρεία security η οποία παρακολουθεί το σύστημα ασφαλείας μας, εκπέμποντας το τηλεφωνικό μήνυμα που έχουμε καταγράψει στον τηλεφωνητή μας. Πολλές φορές ο συναγερμός με τηλέφωνο μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μέσω τηλεφώνου από εμάς.
Βασικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο συναγερμός με τηλέφωνο έναντι του συναγερμού με κινητό είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί και σε χώρους όπου υπάρχει κακό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας ή/και κακή σύνδεση στο διαδίκτυο, π.χ. στο εξοχικό μας. Σημαντικό είναι επίσης ότι ο συναγερμός με τηλέφωνο συνδέεται απλώς στην ήδη υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή μας.
Καθώς ο συναγερμός με τηλέφωνο έχει ως βασική του προτεραιότητα την προστασία του χώρου μας, διακόπτει οποιαδήποτε τηλεφωνική μας συνομιλία όταν ανιχνεύσει προσπάθεια διάρρηξης, προκειμένου να μας ειδοποιήσει.
Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει ο συναγερμός με τηλέφωνο είναι η δυνατότητα που διαθέτουν οι χρήστες του να ενεργοποιήσουν την τηλεφωνική ειδοποίηση σε περίπτωση κινδύνου πατώντας το πλήκτρο πανικού ή στο τηλεχειριστήριο. Αυτό είναι πολύ πρακτικό σε περίπτωση που στο σπίτι μας έχουμε ανθρώπους κατάκοιτους ή ηλικιωμένους, καθώς και τις περιπτώσεις που οι σύγχρονες ανάγκες μάς αναγκάζουν ν' αφήνουμε κάποιες ώρες τα παιδιά μας μόνα στο σπίτι.
Ο συναγερμός με τηλέφωνο έχει το μειονέκτημα ότι, αν η τηλεφωνική γραμμή πέσει ή ο επίδοξος διαρρήκτης κόψει τα τηλεφωνικά καλώδια, ο συναγερμός μας δεν μπορεί να εκπέμψει το σήμα κινδύνου. Ωστόσο μπορούμε να έχουμε εφεδρικά το δίκτυο GSM, που μπορεί να ειδοποιήσει το κέντρο λήψης σημάτων σε περίπτωση που πέσει η τηλεφωνική γραμμή.
Όταν ο συναγερμός με τηλέφωνο συνδυαστεί με τους κατάλληλους αισθητήρες σε πόρτες και παράθυρα, καθώς και με κάμερες παρακολούθησης και ραντάρ, σίγουρα ο χώρος μας είναι δυσπρόσιτος και δεν θ΄ αποτελέσει τον πρώτο στόχο του παράνομου εισβολέα. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καλό είναι να συμβουλευτούμε εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι, αφού μελετήσουν το χώρο μας, θα μας προτείνουν την πιο κατάλληλη λύση.