Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές ασφαλείας

Για σας που αναζητάτε τρόπους να αποτρέψετε τους διαρρήκτες, αλλά η αγορά ενός συστήματος συναγερμού είναι προς το παρόν απαγορευτική, παρακάτω αναφέρουμε κάποιες συμβουλές ασφαλείας που αφορούν όλα τα βαλάντια:

Συμβουλές ασφαλείας που αφορούν τις κλειδαριές και τα κλειδιά σας

  1. Τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας. Οι κλειδαριές ασφαλείας παρέχουν μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τις απλές, οι οποίες είναι εύκολο να παραβιαστούν από έναν επαγγελματία διαρρήκτη.
  2. Φροντίστε να δώσετε τα έξτρα κλειδιά της πόρτας σας μόνο σε άτομα της πλήρους εμπιστοσύνης σας.
  3. Μην αφήνετε τα κλειδιά σας σε κρυψώνες εκτός του σπιτιού σας.
  4. Αν μόλις μετακομίσατε σε ένα άλλο σπίτι, αλλάξετε αμέσως τις κλειδαριές, διότι δε γνωρίζετε ποιος άλλος έχει κλειδιά από το νέο σας σπίτι.

Συμβουλές ασφαλείας που αφορούν τα παράθυρα και τις πόρτες σας

  1. Τα παράθυρα αποτελούν ένα σημείο εισόδου που οι διαρρήκτες επιλέγουν συχνά, γι' αυτό μην αφήνετε ποτέ ανοιχτά τα παράθυρα του σπιτιού σας, ακόμα κι αν σκοπεύετε να πεταχτείτε μέχρι το περίπτερο.
  2. Να κοιτάτε πάντα μέσα από το μάτι της πόρτας, προτού την ανοίξετε.
  3. Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες και να ασφαλίζετε τις μπαλκονόπορτες.
  4. Μην αφήνετε ακάλυπτα τα παράθυρά σας, διότι έτσι δίνετε τη δυνατότητα στους διαρρήκτες να ρίξουν μια ματιά στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
  5. Τοποθετήστε κλειδαριές και μπάρες ασφαλείας στα παράθυρά σας, ώστε να αποτρέψετε την παραβίασή τους.
  6. Αγοράστε αυτόνομους συναγερμούς για τις πόρτες και τα παράθυρά σας. Οι αυτόνομοι συναγερμοί αποτελούν μια οικονομική και συγχρόνως αποτελεσματική ασπίδα προστασίας ενάντια σε κάθε απόπειρα παραβίασης. Οι συναγερμοί αυτοί διαθέτουν ενσωματωμένη σειρήνα, η οποία ηχεί κάθε φορά που οι μαγνητικές παγίδες απομαγνητίζονται.

Συμβουλές ασφαλείας που αφορούν τον φωτισμό

  1. Είναι γεγονός πως οι διαρρήκτες αποφεύγουν να παραβιάσουν σπίτια που είναι καλά φωτισμένα. Γι' αυτό, πριν φύγετε από το σπίτι σας, φροντίστε να αφήσετε μερικά από τα φώτα αναμμένα. Ο φωτισμός θα κρατήσει τους διαρρήκτες μακριά.
  2. Οι περίοδοι των διακοπών(Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαίρι) είναι ιδανικές για διαρρήξεις. Για να μη βρείτε το σπίτι σας παραβιασμένο επιστρέφοντας από τις διακοπές σας, τοποθετήστε χρονοδιακόπτες φωτός, ώστε να δημιουργείτε την εντύπωση ότι βρίσκεστε μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, τοποθετήστε λάμπες σε διάφορα σημεία του εξωτερικού χώρου του σπιτιού σας, ώστε να μην υπάρχει σημείο στην αυλή σας που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρυψώνα. Τέλος, τοποθετήστε και προβολείς με ανιχνευτές κίνησης.

Συμβουλές ασφαλείας που αφορούν τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας

  1. Πολλές φορές οι διαρρήκτες σκαρφαλώνουν πάνω σε δέντρα, για να εισβάλλουν στο σπίτι σας από κάποιο ανοιχτό παράθυρο. Φροντίστε να κόβετε τα κλαδιά τους και αν μπορείτε αποφύγετε να τα φυτεύετε κοντά σε παράθυρα.
  2. Οι θάμνοι αποτελούν δυστυχώς μια ακόμη κρυψώνα που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες. Έτσι, λοιπόν, καλό θα ήταν να τους κλαδεύετε συχνά και να τους φυτεύετε μακριά από παράθυρα.
  3. Η αγορά ενός οικιακού συναγερμού είναι σίγουρα η καλύτερη λύση απέναντι στις διαρρήξεις, ωστόσο, οι παραπάνω συμβουλές ασφαλείας μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αυξήστε την ασφάλεια του σπιτιού σας και προστατέψτε την οικογένεια και την περιουσία σας με λίγα ή και καθόλου χρήματα.