Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιλέγοντας τον καλύτερο συναγερμό

Η επιλογή του συναγερμού που θα εγκαταστήσετε στο σπίτι σας πρέπει να γίνει έπειτα από μελέτη του χώρου και καθορισμό των αναγκών σας. Κάθε χώρος και κάθε ιδιοκτήτης είναι ξεχωριστός, γι' αυτό και στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία συναγερμών, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες κάθε χώρου και οι απαιτήσεις κάθε ιδιοκτήτη. Επιλέγοντας τον καλύτερο συναγερμό, μπορείτε να είστε βέβαιοι πως η οικογένειά σας θα είναι ασφαλής και πως η περιουσία σας δε θα κινδυνεύει.

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή οικιακού συναγερμού. Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

Ο χώρος

Η μελέτη του χώρου σας είναι αναγκαία, ώστε να γίνει σωστή καταγραφή των αναγκών του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εντοπίσετε τα ευάλωτα σημεία του σπιτιού σας.

Ενσύρματος ή ασύρματος συναγερμός κατοικίας

Η επιλογή ενσύρματου συναγερμού προτείνεται σε εσάς που κατοικείτε σε σπίτια που διαθέτουν ήδη καλωδίωση συναγερμού. Η εγκατάσταση ενσύρματου συναγερμού σε σπίτια με υπάρχουσα καλωδίωση έχει να προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων όπως: χαμηλό κόστος εγκατάστασης, χαμηλό κόστος αισθητήρων, διακριτικό μέγεθος αισθητήρων και περιορισμένα περιστατικά ψευδών συναγερμών.

Φυσικά, υπάρχουν και μειονεκτήματα, τα οποία όμως αφορούν σπίτια που δε διαθέτουν καλωδίωση συναγερμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καλωδίωση πρέπει να γίνει από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία της εγκατάστασης θα διαρκέσει περισσότερο, θα κοστίσει περισσότερο και θα προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση στους ιδιοκτήτες. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των ενσύρματων συναγερμών είναι το γεγονός ότι δεν μετακινούνται σε περίπτωση μετακόμισης.

Ο ασύρματος συναγερμός κατοικίας είναι ιδανικός για σπίτια που είναι ήδη χτισμένα, διότι δεν απαιτεί την τοποθέτηση καλωδίων, και άρα η εγκατάστασή του δεν απαιτεί χρονοβόρες εργασίες. Με τον τρόπο αυτό, οι ιδιοκτήτες γλιτώνουν χρήματα, αλλά γλιτώνουν και από την αναστάτωση που προκαλούν οι εργασίες. Άλλα πλεονεκτήματα των ασύρματων συναγερμών είναι η εύκολη μεταφορά τους σε περίπτωση μετακόμισης και η δυνατότητα επέκτασης του συστήματος.

Κάθε νόμισμα όμως έχει δυο όψεις, γι' αυτό και οι ασύρματοι συναγερμοί έχουν και τα μειονεκτήματά τους. Αυτά είναι οι τιμές των αξεσουάρ, που είναι ανεβασμένες συγκριτικά με τα αξεσουάρ των ενσύρματων συστημάτων, και η συχνή αντικατάσταση των μπαταριών του εξοπλισμού.

Ευκολία στη χρήση

Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσετε και σε έναν ακόμη παράγοντα, την ευκολία χρήσης του συστήματος. Ένας συναγερμός κατοικίας είναι κατάλληλος για εσάς, όταν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν με ευκολία.

Κόστος

Ο παράγοντας κόστος καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αγορά ενός συστήματος συναγερμού. Ειδικά στη σημερινή εποχή που η οικονομική δυνατότητα όλων είναι περιορισμένη, κανείς δε θέλει να ξοδέψει περισσότερα από όσα αντέχει η τσέπη του. Επιλέγοντας τον καλύτερο συναγερμό για τον χώρο σας σε μια συμφέρουσα τιμή, μπορείτε να είστε σίγουροι πως φροντίζετε για την προστασία σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε παραπάνω από όσα διαθέτετε.

Η επιλογή συναγερμού μοιάζει πράγματι με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, γι' αυτό και οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν πώς να διαλέξουν τον κατάλληλο οικιακό συναγερμό. Αν λάβετε όμως υπόψη τους παραπάνω παράγοντες και ζητήσετε τη συμβουλή των επαγγελματιών του είδους, όχι μόνο θα βρείτε τον κατάλληλο συναγερμό, αλλά θα ξαναβρείτε την ησυχία σας. Επενδύστε στην ασφάλεια της οικογένειας και των υλικών σας αγαθών επιλέγοντας τον καλύτερο συναγερμό.