Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας φύλακας Άγγελος στο χώρο σας

Ένας φύλακας Άγγελος στο χώρο σας

Η αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται σήμερα στη χώρα μας είναι σίγουρα ανησυχητική. Από τα πιο συχνά φαινόμενα είναι δυστυχώς οι διαρρήξεις, που μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλείς μέσα στο ίδιο μας το σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έρχονται να δώσουν κυρίως τα συστήματα ασφαλείας. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και τη διαρκή της εξέλιξη, τα συστήματα ασφαλείας γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο η αποτελεσματικότητα αυτή των συστημάτων ασφαλείας δεν συνοδεύεται απαραίτητα κι από απροσπέλαστη τιμή. Ένα άλλο βασικό στοιχείο που τα χαρακτηρίζει είναι η ευκολία χρήσης τους, που τα καθιστά προσιτά και εύχρηστα από όλα τα μέλη της οικογένειας ή του επαγγελματικού χώρου.

Αποτελούνται κυρίως από τα εξής μέρη: Καταρχάς, από την κεντρική μονάδα, που ουσιαστικά είναι η καρδιά των συστημάτων ασφαλείας. Και βέβαια ο πίνακας ελέγχου, μέσω του οποίου ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται τα συστήματα ασφαλείας και λαμβάνονται οι πληροφορίες για το αν οπλίστηκε κατά την απουσία μας. Όταν ένα σύστημα ασφαλείας ενεργοποιηθεί, χτυπά η σειρήνα Συνήθως υπάρχει μια εξωτερική και μια εσωτερική σειρήνα. Ακολουθούν τα μέρη του συστήματος ασφαλείας που δίνουν τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να λειτουργεί ως «φύλακας-άγγελός» μας, δηλαδή οι μαγνητικές επαφές σε όλες τις πόρτες, τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του χώρου, που είναι ηλεκτρονικά εξαρτήματα και ζωτικά μέρη των συστημάτων συναγερμού, αφού «αντιλαμβάνονται» οτιδήποτε περνάει από κοντά τους, δίνοντας το ανάλογο σήμα. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα ραντάρ ή αισθητήρες κίνησης, που τοποθετούνται στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο. Ένα σύστημα ασφαλείας περιλαμβάνει ικανό αριθμό ραντάρ ανάλογα με την έκταση που προορίζεται να προστατεύει. Η εξέλιξη στους αισθητήρες κίνησης των συστημάτων ασφαλείας είναι τόσο μεγάλη, ώστε αυτοί να μπορούν σήμερα να διακρίνουν ανάμεσα σε ανθρώπους και κατοικίδια, κι έτσι να μη χτυπά εσφαλμένος συναγερμός, που θα αποτελούσε μάλλον ταλαιπωρία παρά διευκόλυνση και άνεση για την καθημερινότητά μας.

Ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας μπορεί να διαθέτει φυσικά και ανιχνευτές καπνού, που μας προφυλάσσουν από μια ανεπιθύμητη και καταστροφική πυρκαγιά. Και βέβαια, τα σήμερα είναι δυνατόν να περιλαμβάνει και κάμερες παρακολούθησης. Οι κάμερες αυτές είναι εσωτερικές κι εξωτερικές, φανερές ή κρυφές και είναι δυνατόν να συνδέονται και με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να συνδέουμε τις κάμερες παρακολούθησης του συστήματος ασφαλείας μας και με τον υπολογιστή μας χρησιμοποιώντας φυσικά το διαδίκτυο.

Τα συστήματα ασφαλείας, τέλος, μπορούν να είναι ενσύρματα ή ασύρματα, ανάλογα με την επιθυμία μας και τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε.

Η μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σήμερα και στη χώρα μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη να απευθυνθούμε σε εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να μας ενημερώσουν και να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το πλέον κατάλληλο σύστημα που ταιριάζει στο χώρο μας. Είναι απαραίτητη η μελέτη από εκείνους του χώρου μας και των ιδιαιτεροτήτων του, αφού σίγουρα κάποιο από τα συστήματα που θα μας προτείνει ένας ειδικός, θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες μας, αρκεί να κάνουμε τη σωστή έρευνα γι’ αυτό. Τα συστήματα ασφαλείας είναι η λύση για ήσυχο ύπνο και διαφύλαξη του ιδιωτικού μας χώρου και των τιμαλφών μας από ανεπιθύμητους εισβολείς.