Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι περιλαμβάνουν τα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες ασφαλείας

Τι περιλαμβάνουν τα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες ασφαλείας

Τι περιλαμβάνουν τα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες ασφαλείαςΟι σύγχρονες συνθήκες ζωής και η μοντέρνα τεχνολογία μας προσφέρουν σήμερα τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε στην κατοικία ή τον επαγγελματικό μας χώρο συστήματα παρακολούθησης με κάμερες που επαγρυπνούν για την ασφάλειά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογική πρόοδος και η ποικιλία των προϊόντων που αυτή προσφέρει έχει συμβάλει ώστε τα συστήματα αυτά να είναι πια οικονομικά προσιτά και στους ανθρώπους χωρίς απαραίτητα υψηλό εισόδημα.

Τα συστήματα παρακολούθησης αποτελούνται συνήθως από ορισμένες κάμερες. Οι κάμερες αυτές τοποθετούνται τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο ενός σπιτιού ή των επαγγελματικών εγκαταστάσεων και καταγράφουν τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα μέσα στην εμβέλειά τους. Οι κάμερες αυτές μπορούν να συνδεθούν σε VCR ή DVR για την προβολή του υλικού καταγραφής.

Που μπορούν να τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης;

Οι κάμερες εξωτερικού χώρου μπορεί να τοποθετούνται σε εμφανή σημεία προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά στους επίδοξους διαρρήκτες.

Κάμερες παρακολούθησης τοποθετούνται επίσης στα σημεία εισόδου καθώς και στα παράθυρα, σε αυλές, κήπους ή πισίνες αν πρόκειται για μονοκατοικία, καθώς και σε γκαράζ ή κλιμακοστάσια.

Στον εσωτερικό χώρο μπορούν να τοποθετηθούν σε κρυφά σημεία, όπως π.χ. οι ανιχνευτές καπνού, οι τηλεφωνικές συσκευές ή στα φωτιστικά οροφής.

Ειδική άδεια απαιτείται αν πρόκειται για τοποθέτηση καμερών και καταγραφή σε δημόσιους χώρους καθώς και ενημέρωση των διερχομένων ότι βιντεοσκοπούνται.

Σύστημα παρακολούθησης εξ' αποστάσεως.

Η σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες μας προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και για παρακολούθηση εξ αποστάσεως του συστήματος παρακολούθησης σε βίντεο, εφόσον έχουμε εγκαταστήσει τον ανάλογο εξοπλισμό στον υπολογιστή μας. Η δυνατότητα αυτή αξιοποιείται ιδιαίτερα από γονείς που ίσως αφήνουν χωρίς επιτήρηση κάποιες ώρες τα παιδιά τους μόνα στο σπίτι λόγω εργασίας.

Τα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες (κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, CCTV, Closed Circuit Television) περιλαμβάνουν συνήθως κάμερες εξωτερικού χώρου, κάμερες εσωτερικού χώρου, dome security κάμερες και κρυφές κάμερες με τη μορφή π.χ. ανιχνευτή καπνού ή κίνησης.

Η πλέον σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματα παρακολούθησης με κάμερες είναι οι κάμερες ασφαλείας IP (IP Security Cameras)και τα IP καταγραφικά βίντεο (IP Video Servers) που συνδέονται σε δίκτυο IP που χρησιμοποιεί σύνδεση Ethernet. Αυτές οι κάμερες καθώς και οι video servers έχουν ενσωματωμένους web servers, έτσι ώστε το υλικό που καταγράφουν να μπορεί να προβάλλεται απευθείας από την κάμερα μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας π.χ. έναν πλοηγό, π.χ. το Internet Explorer.

Άλλες κάμερες είναι σχεδιασμένες για να καταγράφουν ήχο και εικόνα, ενώ άλλες καταγράφουν μόνο εικόνα.

Όσο για το κόστος τους, παρόλο που οι τιμές τους μειώνονται, τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας δεν είναι ποτέ ακριβώς φθηνά. Κρίνεται σκόπιμο να συμβουλευτείτε τους επαγγελματίες μιας τεχνικής εταιρείας, οι οποίοι θα μελετήσουν το χώρο σας και θα σας προσφέρουν μια εμπεριστατωμένη γνώμη σχετικά με το τι είναι πιο λειτουργικό και ταιριάζει στα δεδομένα σας. Οι ειδικοί τεχνικοί δεν θα σας υποδείξουν μόνο τι είδους εξοπλισμό θα πρέπει να εγκαταστήσετε στο χώρο σας, αλλά θα σας προτείνουν και τις κατάλληλες θέσεις για την τοποθέτηση των καμερών, προκειμένου αυτές να είναι πιο αποτελεσματικές. Επίσης θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε τα κατάλληλα τμήματα εξοπλισμού, ώστε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο παρακολούθησης με το μικρότερο δυνατό κόστος και το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα.