Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας

Πού να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας

ΑΠού να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενα σαςν αναρωτιέστε πού μπορείτε να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας, ώστε να μην είναι εύκολο να ανακαλυφθούν από κάποιο διαρρήκτη, τότε έχετε επηρεαστεί από την έξαρση φαινομένων εγκληματικής συμπεριφοράς στη χώρα μας, και δεν έχετε καθόλου άδικο. Κάθε μέρα ακούτε για διαρρήξεις σπιτιών και για αρπαγές χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων, ενώ αρκετοί από εσάς σίγουρα θα έχετε να εξιστορήσετε κάποια προσωπική εμπειρία.

Οι διαρρήκτες συνήθως επιλέγουν να εισβάλλουν στα σπίτια, όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν για διακοπές ή απλώς απουσιάζουν προσωρινά, γι' αυτό προτού φύγετε φροντίστε να κρύψετε τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα σας κάπου που να μην σκεφτεί ο διαρρήκτης να ψάξει. Πρέπει να σκεφτείτε δημιουργικά, αλλιώς η κρυψώνα σας θα ανακαλυφθεί εύκολα. Μην ξεχνάτε πως οι έμπειροι διαρρήκτες έχουν εισβάλλει σε πολλά σπίτια και γνωρίζουν ποια είναι τα μέρη που οι ιδιοκτήτες συνηθίζουν να κρύβουν χρήματα και κοσμήματα.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και αυξημένης εγκληματικότητας, κανένα θέμα δεν είναι πιο επίκαιρο από την αναζήτηση σημείων εντός του σπιτιού που μπορούν να φιλοξενήσουν και συγχρόνως να προφυλάξουν τα αντικείμενα αξίας και τα χρήματα σας.

Πού να μην κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας.

Να αποφεύγετε τις κλασικές κρυψώνες, επειδή αποτελούν εύκολο στόχο για τους κλέφτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κρύψουν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα σε ντουλάπες, συρταριέρες, κομοδίνα και γραφεία, ώστε να είναι σίγουροι πως όταν επιστρέψουν θα θυμούνται που βρίσκεται το καθετί. Αυτή η τακτική όμως δεν ενδείκνυται, διότι δεν λαμβάνει υπόψη της το γεγονός πως οι κλέφτες συνήθως ξεκινούν την αναζήτησή τους από τις κρεβατοκάμαρες και τα έπιπλα που βρίσκονται σε αυτές.

Πού να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενα σας

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να επιλέξετε μέρη που δε θα μπορούσε να υποψιαστεί κανείς. Ίσως σας πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να βρείτε την ιδανική κρυψώνα, αλλά αξίζει τον κόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε χρήματα και τιμαλφή μέσα σε μια παλιά ηλεκτρική συσκευή. Κανείς δε θα προσπαθήσει να την κλέψει και κανείς δεν θα χάσει χρόνο ψάχνοντας την. Από τη στιγμή που είναι αληθινή, ακόμα και οι επαγγελματίες κλέφτες δε θα φανταστούν ότι μέσα της κρύβεται ο μικρός σας θησαυρός. Υπάρχουν πολλές άλλες ιδέες. Μην μένετε άπραγοι νομίζοντας πως δεν κινδυνεύετε. Με λίγη φαντασία και πολλή σκέψη, ίσως βρείτε τον τρόπο να σώσετε τις περιουσίες σας.

Πολλοί από εσάς έχετε σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε χρηματοκιβώτιο. Το χρηματοκιβώτιο είναι μια πολύ καλή πρόταση, αλλά και πάλι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Αρχικά, το χρηματοκιβώτιο που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καλό, ώστε
να μην παραβιάζεται εύκολα. Επιπλέον, φροντίστε να μην το τοποθετήσετε σε μέρη που συνηθίζουν να ψάχνουν οι κλέφτες(π.χ. πίσω από πίνακες). Τέλος, το χρηματοκιβώτιο πρέπει να μην μετακινείται, ώστε να μην μπορούν οι κλέφτες να το πάρουν μαζί τους.

Εκτός από τις κρυψώνες, ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να προστατεύσετε τα χρήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα σας, είναι τα συστήματα ασφαλείας. Τα συστήματα ασφαλείας δεν αφήνουν τους κλέφτες ούτε καν να παραβιάσουν το σπίτι σας, πόσο μάλλον να ανακαλύψουν τα μέρη που κρύβετε τα χρήματα και τα κοσμήματά σας.