Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προστατέψετε την οικογένεια σας

Προστατέψετε την οικογένεια σας

Προστατέψετε την οικογένεια σαςΟι περισσότεροι από εσάς έχετε σκεφτεί να λάβετε ή λαμβάνετε ήδη προφυλάξεις απέναντι στο απειλητικό κύμα της εγκληματικότητας. Είναι όμως αρκετές; Μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα πως κάνετε τα πάντα για να προστατέψετε την οικογένειά σας; Παρακάτω προτείνουμε κάποιες λύσεις, οι οποίες θα σας φανούν χρήσιμες και ουσιαστικές.

  1. Σύστημα ασφαλείας
    Ένα καλό σύστημα ασφαλείας είναι μια επένδυση για το μέλλον, αφού προστατεύει την οικογένειά σας από διαρρήκτες και καταστροφές όπως φωτιά, πλημμύρα και διαρροή αερίου.
  2. Κάμερες ασφαλείας
    Οι κάμερες ασφαλείας προσφέρουν δυο σημαντικά οφέλη για όσους τις επιλέξουν. Το πρώτο είναι πως έχουν την ικανότητα να διώχνουν κάθε διαρρήκτη. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι πως το υλικό που καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει και να συλλάβει τον ή τους δράστες.
  3. Σκύλος φύλακας
    Ο σκύλος φύλακας είναι σίγουρα μια πολύ καλή λύση για την προστασία του σπιτιού σας, αφού όχι μόνο τρομοκρατεί τους διαρρήκτες, αλλά μπορεί και να τους ακινητοποιήσει. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε όμως είναι πως ένας σκύλος δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη φύλακας. Αντιθέτως, χρειάζεται ειδική εκπαίδευση.
  4. Πόρτες και παράθυρα ασφαλείας
    Οι γερές πόρτες που δεν παραβιάζονται εύκολα αποθαρρύνουν τους διαρρήκτες. Ένας διαρρήκτης δεν θα προσπαθήσει να διαρρήξει μια πόρτα ασφαλείας, τη στιγμή που το επόμενο σπίτι μπορεί να διαθέτει παλιές και απλές πόρτες που παραβιάζονται ευκολότερα. Το ίδιο ισχύει και για τα παράθυρα ασφαλείας.
  5. Χρηματοκιβώτιο
    Το χρηματοκιβώτιο είναι η καλύτερη κρυψώνα για τα χρήματα και τα τιμαλφή σας, αρκεί να είναι σταθερά βιδωμένο κάπου, ώστε να μην μπορούν οι διαρρήκτες να το πάρουν και να το ανοίξουν με την ησυχία τους σε ένα ασφαλές για αυτούς μέρος. Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε ένα χρηματοκιβώτιο επιλέξετε ένα που να βιδώνει στον τοίχο ή στο πάτωμα.
  6. Να διατηρείτε καλές σχέσεις με τους γείτονες σας
    Η καλή γειτνίαση μόνο σε καλό μπορεί να σας βγει. Ένας γείτονας της εμπιστοσύνης σας μπορεί να λαμβάνει τα γράμματά σας, ώστε να μη γίνει αισθητή η απουσία σας σε κάποιον κακοποιό που λυμαίνεται την περιοχή σας. Η καλή σχέση με τους γείτονες μπορεί να σας φανεί χρήσιμη και την περίοδο των διακοπών, αφού μπορείτε να τους ζητήσετε να έχουν τον νου τους για ύποπτες κινήσεις εντός της ιδιοκτησίας σας.
  7. Αγκαθωτοί θάμνοι
    Οι αγκαθωτοί θάμνοι και οι τριανταφυλλιές γύρω από την ιδιοκτησία σας και κάτω από τα παράθυρά σας θα δώσουν ένα καλό μάθημα στους απρόσκλητους επισκέπτες. Φυτέψτε τα και να είστε σίγουροι πως οι διαρρήκτες δε θα τολμήσουν να πλησιάσουν. Φυσικά, σε καμία περίπτωση οι αγκαθωτοί θάμνοι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα σύστημα ασφαλείας, ωστόσο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά.
  8. Χρονοδιακόπτες φωτός
    Τα άδεια σπίτια είναι οι συνήθεις στόχοι των διαρρηκτών, γι' αυτό και σε καμία περίπτωση το σπίτι σας δεν πρέπει να μοιάζει άδειο. Προμηθευτείτε χρονοδιακόπτες φωτός, για να ξεγελάσετε τους διαρρήκτες.

Αυτές και πολλές άλλες λύσεις εγγυώνται την ασφάλεια της οικογένειάς σας. Δοκιμάστε
τες και σίγουρα με τον καιρό το αίσθημα ασφάλειας θα επιστρέψει και πάλι στις
οικογένειες σας.