Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι

4 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι

Αν είστε μεταξύ εκείνων που σκοπεύουν να αλλάξουν σπίτι σύντομα ακολουθήστε τα παρακάτω 5 βήματα για να κυλήσουν όλα γρήγορα και με ασφάλεια.

1. Ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης αλληλογραφίας

Ενημερώστε τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τα άτομα που σας στέλνουν ταχυδρομείο για τη νέα σας διεύθυνση.

2. Ετοιμάστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών

Τα ατυχήματα μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας μέσα στην αναταραχή των κουτιών, της ανακαίνισης και της διοργάνωσης του νέου σπιτικού σας. Ωστόσο, τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και είναι πάντα καλύτερα να είμαστε προετοιμασμένοι. Το κουτί πρώτων βοηθειών σας θα πρέπει να περιλαμβάνει προϊόντα, όπως γάζες, αντισηπτικά μαντιλάκια και κολλητική ταινία.

3. Δημιουργήστε ένα σχέδιο διαφυγής από πυρκαγιά

Αν έχετε στο μυαλό σας ένα σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Σκεφτείτε το: αν εκδηλωθεί πυρκαγιά στο σπίτι σας απόψε, θα βγει η οικογένειά σας με ασφάλεια από το σπίτι; Καθορίστε ένα σημείο συνάντησης και φροντίστε να έχετε καλά αποτυπωμένο στην μνήμη σας τον σχεδιασμό του νέου σας σπιτιού. Αν δεν μπορείτε, φροντίστε να έχετε ένα πλάνο κάτοψης κολλημένο στον τοίχο.

4. Βεβαιωθείτε ότι οι ανιχνευτές καπνού σας παρακολουθούνται

Οι ανιχνευτές καπνού είναι καλοί, αλλά ακόμα καλύτεροι αν παρακολουθούνται. Αν ξεσπάσει μια πυρκαγιά και χάσετε τις αισθήσεις σας από την εισπνοή καπνού, η μη-παρακολούθηση ανιχνευτών καπνού δεν θα βοηθήσει. Εάν οι ανιχνευτές καπνού σας συνδέονται σε κέντρα παρακολούθησης με 24ωρη παρακολούθηση και εκπαιδευμένους χειριστές που θα παρέμβουν άμεσα εάν δεν ανταποκρίνεστε έχετε αυξημένες πιθανότητες αποφυγής σοβαρών τραυματισμών.