Home security tips

Οι συμβουλές που αφορούν τρόπους προστασίας του σπιτιού ή αγγλιστί home security tips είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρες λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας. Οι περισσότερες είναι απλές, ενώ μερικές από αυτές δεν χρειάζονται καν χρήματα για την εφαρμογή τους. Ορίστε κάποια home security tips:

  • Μην ανακοινώνετε στα social media ότι πρόκειται να φύγετε για διακοπές. Οι καιροί είναι πονηροί και δυστυχώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε πραγματικά όλους αυτούς που παρουσιάζονται ως διαδικτυακοί σας φίλοι.
  • Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, για να βρείτε ένα ασφαλές μέρος για τα τιμαλφή σας.
  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να δείτε από το ματάκι ποιος βρίσκεται πίσω της. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος ύπαρξής του.
  • Οι εποχές που αφήνατε ένα κλειδί κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν θέλετε να αφήσετε κάποιο κλειδί εκτός του σπιτιού σας, θα πρέπει να βρείτε μια πιο ευφάνταστη κρυψώνα.
  • Αν σκοπεύετε να λείψετε από το σπίτι, φροντίστε να χαμηλώσετε τον ήχο του τηλεφώνου σας, ώστε να μην ακούγονται τα αναπάντητα τηλεφωνήματα που δέχεστε. Ο λόγος είναι προφανής. Αν οι διαρρήκτες ακούσουν ότι δεν απαντάτε στις κλήσεις, θα συμπεράνουν ότι απουσιάζετε και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δόθηκε.
  • Χρησιμοποιήστε το φως, για να φοβίσετε τους διαρρήκτες. Οι περισσότερες διαρρήξεις γίνονται αφού πέσει το σκοτάδι, γι' αυτό φροντίστε να φωτίσετε κάθε σημείο της αυλής σας που θα μπορούσε να αποτελέσει κρυψώνα για κάποιον διαρρήκτη. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε ανιχνευτές κίνησης που συνδέονται με λάμπες, ώστε να αποτρέψετε κάθε προσπάθεια διάρρηξης.
  • Πολλοί είναι οι διαρρήκτες που παρακολουθούν μέρες τα σπίτια, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν. Ρυθμίστε χρονοδιακόπτες φωτός και ήχου, για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση πως βρίσκεστε στο σπίτι σας, ενώ είστε κάπου αλλού.
  • Ψάξτε σπιθαμή προς σπιθαμή για σημεία που καθιστούν το σπίτι σας ευάλωτο και κάντε ό,τι μπορείτε, για να δυσκολέψετε τη δουλειά του διαρρήκτη.
  • Μην προσπαθείτε να γλιτώσετε χρήματα με την αγορά φθηνών κουφωμάτων και εξωτερικών πορτών. Τα φθηνά κουφώματα δεν μπορούν να σας παρέχουν την προστασία που θα θέλατε, γι' αυτό αποφύγετε να τα αγοράσετε, ακόμα κι αν η τιμή τους μοιάζει ακαταμάχητη. Τα καλά κουφώματα και οι εξωτερικές πόρτες ασφαλείας μπορούν να κρατήσουν τους διαρρήκτες μακριά από την ιδιοκτησία σας. Αντιθέτως, τα φθηνά κουφώματα και οι φθηνές πόρτες τραβούν την προσοχή των διαρρηκτών, διότι αποτελούν εύκολο σημείο εισόδου.
  • Για να είστε σίγουροι πως η περιουσία σας δεν κινδυνεύει, αγοράστε ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε όσα διαδραματίζονται μέσα στο σπίτι σας τις ώρες ή τις μέρες που εσείς λείπετε.
  • Η αγορά συναγερμού προτείνεται ως ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέτρα προστασίας σας. Φροντίστε μόνο να μη διαρρεύσει ο κωδικός ασφαλείας σας. Επιπλέον, μη διστάσετε να γνωστοποιήσετε προς τους έξω την ύπαρξη συναγερμού στο σπίτι σας. Αν οι διαρρήκτες γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το σπίτι σας προστατεύεται, δε θα ρισκάρουν να εισβάλλουν σε αυτό.

Για να μη σας πιάσουν απροετοίμαστους οι διαρρήκτες, λάβετε υπόψη σας τα home security tips που αναφέρθηκαν παραπάνω.