Κάμερες για την ασφάλεια

Σήμερα, που η κοινωνία μας βρίσκεται σε διαρκή μάχη κατά του εγκλήματος, αρκετοί είναι οι πολίτες που εμπιστεύονται κάποιο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για την προστασία της κατοικίας ή της επιχείρησής τους. Με την εγκατάσταση ενός κυκλώματος τηλεόρασης, κάθε πολίτης μπορεί να παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στον οικιακό ή επαγγελματικό του χώρο μέσω ενός μόνιτορ, μιας οθόνης ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ακόμα και μέσω της οθόνης του κινητού του τηλεφώνου.

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (closed- circuit television ή cctv) διαθέτει κάμερες ασφαλείας, οι οποίες επιτηρούν εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει εντός και εκτός της ιδιοκτησίας σας. Επιπλέον, οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης είναι πολύτιμες και στον εντοπισμό των δραστών μιας εγκληματικής πράξης, αφού προσφέρουν τη δυνατότητα καταγραφής εικόνας. Ένα ακόμη όφελος που προκύπτει από την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης είναι ο εκφοβισμός των εισβολέων. Η παρουσία καμερών στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού ή της επιχείρησής σας είναι ικανή να τρομοκρατήσει τους επίδοξους καταστροφείς ή κλέφτες της περιουσίας σας.

Η αποτελεσματικότητα των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης φαίνεται από την ευρεία χρήση τους τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε δημόσιους χώρους. Οι δημόσιοι χώροι γίνονται συχνά στόχος βανδάλων, γεγονός που εξηγεί την ανάγκη συνεχούς επιτήρησης μέσω καμερών ασφαλείας. Οι κάμερες σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργούν αποτρεπτικά, αφού τοποθετούνται με σκοπό να τρομοκρατήσουν όποιον θέλει να προκαλέσει ζημιές στη δημόσια περιουσία.

Για να είστε σίγουροι πως οι κάμερες φροντίζουν πραγματικά για την ασφάλειά σας, πρέπει να βεβαιωθείτε πως τις έχετε τοποθετήσει στα σωστά σημεία. Ο βασικός σας στόχος πρέπει να είναι η πλήρης κάλυψη κάθε χώρου του σπιτιού ή του καταστήματος. Αυτό σημαίνει πως οι κάμερες πρέπει να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μένουν τυφλά σημεία. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τις εξωτερικές κάμερες. Οι κάμερες εξωτερικού χώρου πρέπει να τοποθετούνται σε ψηλά σημεία, ώστε να επιτηρούν τον χώρο από άκρη σε άκρη, αλλά και να μην είναι εύκολο να αχρηστευτούν από τους διαρρήκτες.

Υπάρχουν διάφορες κάμερες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ασφάλεια της οικογένειας και της περιουσίας σας. Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου και τις προσωπικές σας απαιτήσεις μπορείτε να επιλέξετε φανερές ή κρυφές κάμερες, ενσύρματες (κάμερες που συνδέονται μέσω καλωδίου με το μόνιτορ) ή ασύρματες κάμερες(κάμερες που συνδέονται ασύρματα με το μόνιτορ),κάμερες που τραβούν στο σκοτάδι, κάμερες ptz(κάμερες που περιστρέφονται και σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε ζουμ) και διαδικτυακές κάμερες(κάμερες που δίνουν τη δυνατότητα επιτήρησης του χώρου σας μέσω του διαδικτύου).

Τελειώνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το υλικό που καταγράφεται από τις κάμερες ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης μπορεί να αποθηκευτεί σε μια ψηφιακή συσκευή εγγραφής βίντεο( digital video recorder ή dvr). Το καταγραφικό, όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, είναι πολύ χρήσιμο, διότι δίνει τη δυνατότητα καταγραφής μεγάλου όγκου δεδομένων.

Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους με τα κατάλληλα μέσα. Ένα από αυτά είναι η χρήση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Αν πιστεύετε πως οι κάμερες μπορούν να φροντίσουν για την ασφάλειά σας, ενημερωθείτε άμεσα για τα οφέλη που προσφέρουν και αποκτήστε και εσείς ένα αποτελεσματικό μέσο προστασίας απέναντι στους κλέφτες.