Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας συναγερμός σπιτιού μπορεί να μας προστατεύσει;

Το να ηρεμήσει κανείς στο σπίτι του, όπως θα έπρεπε, δεν είναι πια απλή υπόθεση. Μια ματιά γύρω μας αρκεί για να καταλάβουμε γιατί: σε κάθε κάδο απορριμμάτων υπάρχει ένας άνθρωπος που ψάχνει, η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα, οι άστεγοι πληθαίνουν με σταθερό ρυθμό. Με λίγα λόγια, οι συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων στη χώρα μας έχουν γίνει πια πολύ δύσκολες, με άμεσο επακόλουθο την αύξηση της εγκληματικότητας. Την κορυφή στις εγκληματικές πράξεις σήμερα κατέχουν οι ληστείες και οι διαρρήξεις.

Η λύση που έρχεται στο νου μας είναι ο συναγερμός σπιτιού. Με την εγκατάσταση ενός συναγερμού σπιτιού βελτιώνουμε άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Η εγκατάσταση ενός συναγερμού για ένα σπίτι σήμερα δεν είναι απλή υπόθεση, αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας μας προσφέρει τεράστια γκάμα προϊόντων.

Εξάλλου, μας παρέχει ποικίλες δυνατότητες για την ασφάλεια του χώρου μας: φώτα που ανάβουν όταν ενεργοποιηθεί ένας ανιχνευτής κίνησης περιμετρικά του σπιτιού ή μέσα σ' αυτό, μαγνητικές επαφές στ' ανοίγματα του κτιρίου που μας ειδοποιούν όταν περνά κάποιος από αυτά, κάμερες που παρακολουθούν, καταγράφουν και μας ειδοποιούν με μήνυμα, π.χ. στο κινητό μας, όταν χτυπήσει ο συναγερμός μας.

Ένας συναγερμός μας προφυλάσσει κι από άλλους, αντικειμενικούς κινδύνους που μας απειλούν στο χώρο μας. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει ανιχνευτή καπνού, που μας προφυλάσσει από ανεπιθύμητη πυρκαγιά, ανιχνευτή υπερβολικής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, που είναι χρήσιμος κυρίως το χειμώνα, όταν ανάβουμε το τζάκι και θερμάστρες πετρελαίου ή υγραερίου, καθώς και ανιχνευτή για διαρροές (νερού, γκαζιού κ.λπ.).

Η σύγχρονη τεχνολογία εξάλλου έχει φροντίσει ώστε ο συναγερμός σπιτιού να μην πυροδοτείται όταν στο σπίτι ή έξω από αυτό περιφέρεται το κατοικίδιο ζώο μας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην εξέλιξη των ραντάρ, που μετρούν πλέον τη θερμοκρασία του σώματος που πέφτει στην αντίληψή τους και δεν μας ανησυχούν άδικα, ειδικά τη νύχτα.

Όμως ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού συνοδεύεται από κάμερες παρακολούθησης, που καταγράφουν ό,τι συμβαίνει, ακόμα και στο σκοτάδι χάρη στην τεχνολογία υπερύθρων, και μας ειδοποιεί όταν παραβιαστεί ο ιδιωτικός μας χώρος. Οι δε κάμερες που χρησιμοποιεί ένας σύγχρονος συναγερμός μπορεί να είναι κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, για καταγραφή όσων συμβαίνουν σε βίντεο, ή κάμερες IP, που διοχετεύουν σε συγκεκριμένη θέση στο διαδίκτυο ό,τι καταγράφουν και μας επιτρέπουν την πρόσβαση σ' αυτές από οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Μπορούμε εξάλλου έναντι μηνιαίας συνδρομής να φροντίσουμε ώστε ο συναγερμός μας να ελέγχεται συνεχώς από εταιρεία παρακολούθησης, που θα ειδοποιήσει και την αστυνομία όταν το σπίτι μας κινδυνέψει από διαρρήκτες.

Κάτι ακόμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κατά την αγορά του συναγερμού σπιτιού μας είναι η επιλογή ανάμεσα σε ενσύρματο ή ασύρματο.

Όλες αυτές οι δυνατότητες που έχει ένας συναγερμός σπιτιού σήμερα φροντίζουν ώστε ο ιδιωτικός μας χώρος να γίνει πραγματικά μη δελεαστικός στόχος για τους διαρρήκτες. Δεν έχουμε παρά να συμβουλευτούμε έναν ειδικό τεχνικό για να κατανοήσουμε ποιος συναγερμός σπιτιού ταιριάζει καλύτερα στην κατοικία μας. Με τη συνδρομή του εξάλλου θα γίνει σωστή εγκατάσταση, ώστε ο συναγερμός σπιτιού μας να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός κι αποτελεσματικός και να ησυχάσουμε μια για πάντα από το άγχος μιας ανεπιθύμητης διάρρηξης.