Ασφάλεια σπιτιού

Ασφάλεια σπιτιού

Είναι γεγονός ότι, κάθε φορά που ακούμε ή διαβάζουμε τις ειδήσεις, συγκλονιζόμαστε και συνειδητοποιούμε ότι η ασφάλεια του σπιτιού μας απειλείται πια καθημερινά. Και είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστη αίσθηση το να μην μπορούμε να χαλαρώσουμε στον ιδιωτικό μας χώρο, αλλά να βιώνουμε το αίσθημα του φόβου για διάρρηξη ή άσκηση σωματικής βίας από διαρρήκτη.

Η ασφάλεια του σπιτιού μας πρέπει με κάθε τρόπο να είναι διασφαλισμένη, τόσο για εμάς, όσο και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και τα τιμαλφή μας. Αυτή την ασφάλεια του σπιτιού μας μπορούμε να την προασπίσουμε με μερικά απλά αλλά σημαντικά βήματα. Για παράδειγμα, φροντίστε να κλειδώνετε όλες τις πιθανές εισόδους ενός διαρρήκτη, όχι μόνο τη νύχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού πλέον η ασφάλεια του σπιτιού μας απειλείται 24 ώρες το 24ωρο.

Έπειτα, είναι καλή ιδέα να συνεργαζόμαστε με τους γείτονές μας, ώστε να υπάρχει μια στοιχειώδης επίβλεψη κι ενδιαφέρον για την ασφάλεια του σπιτιού μας κι από μερικά ακόμα μάτια, ειδικά κατά την απουσία μας.

Όπως είναι γνωστό, οι διαρρήκτες, ως «σκοτεινά στοιχεία», αγαπούν το σκοτάδι. Χαλάστε τις συνθήκες δράσης τους και αυξήστε την ασφάλεια του σπιτιού σας φωτίζοντας την είσοδο, καθώς και άλλα σημεία περιμετρικά, αν πρόκειται για μονοκατοικία ή ισόγειο.

Επίσης, αν κατασκευάζετε ή ανακαινίζετε τώρα το σπίτι σας, μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας τοποθετώντας ενισχυμένα κουφώματα και πόρτες ή παράθυρα με αντίστοιχες αντικλεπτικές κλειδαριές. Αντισταθείτε ακόμα στους διαρρήκτες βάζοντας τζάμια ασφαλείας, που δεν σπάνε τόσο απλά.

Δεν είναι άσχημη ιδέα να πάρετε κι ένα σκύλο-φύλακα για την ασφάλεια του σπιτιού σας, που συχνά αποθαρρύνει τους επίδοξους εισβολείς. Μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια του σπιτιού σας είναι να φροντίζετε τη βλάστηση γύρω από την κατοικία σας και ειδικά κοντά στις εισόδους του, αφού αυτή μπορεί να προσφέρει κάλυψη στους δράστες, επιτρέποντάς τους να κάνουν ανενόχλητοι τη «δουλειά» τους.

Ύστερα από όλα αυτά τα μέτρα, δεν μένει, παρά να τοποθετήσετε ένα σύστημα συναγερμού, που θα εξασφαλίσει στον ύψιστο βαθμό την ασφάλεια του σπιτιού σας. Αυτό το κρίσιμο βήμα ωστόσο πρέπει να γίνει σωστά, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και να λύσει το ζήτημα της ασφάλειας του σπιτιού σας οριστικά. Απαιτείται λοιπόν εμπεριστατωμένη μελέτη του χώρου από ειδικούς τεχνικούς, οι οποίοι θα σας προτείνουν το κατάλληλο για εσάς σύστημα συναγερμού και θα φροντίσουν για τη σωστή τοποθέτησή του.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν μαγνητικές επαφές σε όλα τα ανοίγματα του σπιτιού σας καθώς και ανιχνευτές κίνησης έξω αλλά και μέσα στο σπίτι. Μια σειρήνα εξωτερική θα ηχεί όταν πυροδοτείται ο συναγερμός και, σε περίπτωση εξουδετέρωσής της, το έργο αυτό θα αναλαμβάνει μια εσωτερική. Ένα πλήκτρο πανικού θα είναι στη διάθεσή σας αν απειληθεί η ασφάλεια του σπιτιού σας ή η σωματική σας ακεραιότητα από διαρρήκτη που θα καταφέρει να παρακάμψει τους αισθητήρες και να εισβάλει στο σπίτι. Κι αν θέλετε πλήρη κάλυψη, οι κάμερες παρακολούθησης θα καταγράφουν ό,τι κινείται ύποπτα και θα σας ειδοποιούν μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή διαδικτύου. Ενώ για άμεση επέμβαση μπορείτε να αναθέσετε την επίβλεψή τους σε μια ανάλογη υπηρεσία παρακολούθησης.

Εφαρμόζοντας όλα αυτά τα μέτρα θα απολαμβάνετε πια ήσυχο ύπνο, αφού η ασφάλεια του σπιτιού σας θα είναι εξασφαλισμένη.