Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύτιμες οδηγίες για την ασφάλεια σας

Πολύτιμες οδηγίες για την ασφάλεια σας

Σηματοδοτήστε την παρουσία σας

Πολύτιμες οδηγίες για την ασφάλεια σαςΕίτε πρόκειται για παρατεταμένη είτε για σύντομη απουσία, τα σπίτια και τα διαμερίσματα πρέπει να δίνουν πάντα την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται μέσα σε αυτά. Αυτό είναι ένα αποτελεσματικό προληπτικό και προστατευτικό μέτρο πέραν της τεχνολογίας ασφαλείας που μπορεί να χρησιμοποιείτε.

Πως να φερθείτε σε περίπτωση επίσκεψης από άγνωστους

Κατά την παρουσία σας στο σπίτι να απαντάτε πάντα όταν σας χτυπούν το κουδούνι, επειδή το χτύπημα του κουδουνιού θα μπορούσε να είναι μια προσπάθεια να ελέγξουν αν βρίσκεται κάποιος στο σπίτι. Αντιθέτως, δεν θα πρέπει να ανοίγετε απερίσκεπτα όποτε σας χτυπούν το κουδούνι. Διαφόρων ειδών κλειδαριές, σύρτες, το γνωστό σε όλους «ματάκι» και / ή ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας παρέχουν ασφάλεια κατά το άνοιγμα της πόρτας. Δυσπιστία και σκεπτικισμός, πάντα σε λογικά πλαίσια, καλό είναι να υπάρχουν. Π.χ. δεν παρέχουμε πληροφορίες για τους γείτονες μας σε αγνώστους ή ζητάμε να μας δείξουν κάποιου είδους ταυτότητα πριν πούμε οτιδήποτε.

Βοήθεια μεταξύ γειτόνων

Αν οι γείτονες γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, οι απειλές από αγνώστους ή οι ασυνήθιστες συμπεριφορές συχνά ανακαλύπτονται εκ των προτέρων. Το να είναι κανείς λιγότερο αδιάφορος βοηθάει στην αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων.

Ασφαλίστε το σπίτι, το διαμέρισμα ή τον επαγγελματικό χώρο

Κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι ασφαλίζονται καλύτερα με τον σωστό συνδυασμό τεχνολογίας ασφαλείας και σωστής συμπεριφοράς σε ατομικό επίπεδο αλλά και ως γείτονες. Κατ' αρχάς θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι είσοδοι από όπου υπάρχει κίνδυνος να μπούν διαρρήκτες και να ασφαλιστούν επαρκώς με μηχανική τεχνολογία ασφαλείας. Ανάλογα με τις ιδιαίτερεςανάγκες ασφάλειας καθ' ενός, μπορεί η μηχανική τεχνολογία ασφαλείας να συμπληρωθεί με ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας, όπως συστήματα συναγερμού.

Τι να κάνετε σε περίπτωση κινδύνου

Σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι πιθανόν να υπάρχει μιά επικίνδυνη κατάσταση, δεν πρέπει να θέτετε ποτέ τον εαυτό σας σε κίνδυνο χωρίς λόγο αλλά να κινηθείτε με ασφάλεια και να φροντίσετε για βοήθεια. Ζητήστε βοήθεια από τους ενοίκους ή τους περαστικούς. Επίσης ειδοποιήστε την αστυνομία ή ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας. Οι όσο το δυνατόν πιό ακριβείς περιγραφές των υπόπτων ατόμων, των δραστών, των οχημάτων και άλλων σχετικών λεπτομερειών βοηθούν στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Σημαντικό επίσης είναι να κλείσετε το ακουστικό μόνο όταν το κέντρο που έχετε καλέσει δεν έχει να σας κάνει άλλες ερωτήσεις και έχει τελειώσει την συνομιλία.

Όταν κάνετε μιά κλήση έκτακτης ανάγκης, οι ακόλουθες πληροφορίες είναι σημαντικές: