Συμβουλές αποτροπής κλοπών και διαρρήξεων το καλοκαίρι

Συμβουλές αποτροπής κλοπών και διαρρήξεων το καλοκαίρι

Συμβουλές αποτροπής κλοπών και διαρρήξεων το καλοκαίριΚατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι διαρρήξεις και οι κλοπές είναι συχνότερες, επειδή οι κλέφτες εκμεταλλεύονται το γεγονός της πολυήμερης απουσίας σας. Όσο λοιπόν εσείς απολαμβάνετε τις διακοπές σας, εκείνοι εισβάλλουν στα σπίτια σας ανενόχλητοι και κλέβουν αντικείμενα αξίας και χρήματα που έχετε αποκτήσει με πολύ κόπο. Αν δεν θέλετε να γίνει το σπίτι σας έρμαιο των κλεφτών, πρέπει να ακολουθήσετε πιστά κάποιες βασικές συμβουλές αποτροπής κλοπών και διαρρήξεων, ούτως ώστε το καλοκαίρι να είναι εποχή ξεκούρασης και χαλάρωσης και όχι εποχή που συνδέεται άμεσα με εγκλήματα κατά της περιουσίας σας.

Αρχικά, κρύψτε ό,τι πολύτιμο έχετε στην κατοχή σας. Σε καμία περίπτωση μην αφήσετε όσα έχουν αξία για εσάς σε κοινή θέα. Επιλέξτε μέρη που δεν θα υποψιαζόταν κανείς. Φροντίστε να μην μοιάζει το σπίτι σας άδειο, γιατί το άδειο σπίτι προδίδει την απουσία σας. Αν οι διαρρήκτες αντιληφθούν ότι λείπετε, τότε είναι πολύ πιθανό να δουν το σπίτι σας σαν το επόμενό τους στόχο. Φυσικά, μην ξεχάσετε να ασφαλίσετε κάθε πόρτα και κάθε παράθυρο του σπιτιού σας. Ζητήστε από κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης σας να επισκέπτεται τακτικά το σπίτι, για να ελέγχει την κατάσταση του. Τέλος, αν έχετε τη δυνατότητα, τοποθετήστε κάποιο σύστημα ασφαλείας. Η εγκατάσταση καμερών και συναγερμού θα διώξει κάθε επίδοξο διαρρήκτη από την ιδιοκτησία σας.

Οι συμβουλές αποτροπής κλοπών δεν αφορούν μόνο αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στα σπίτια σας. Και εσείς οι ίδιοι μπορείτε να πέσετε θύματα κλοπής κατά την περίοδο των διακοπών σας. Για παράδειγμα, αυξημένος είναι ο κίνδυνος κλοπής και στις παραλίες, δεδομένου ότι πολλοί είναι οι κλέφτες που καραδοκούν. Οι συμβουλές που δεν πρέπει να αγνοήσετε είναι οι εξής:

  1. Αποφύγετε να έχετε στην παραλία πολύτιμα αντικείμενα, γιατί αυτά αποτελούν εύκολο στόχο για τους κλέφτες. Επιπλέον, αποφύγετε να έχετε μαζί σας πολλά χρήματα, αφού και δεν τα χρειάζεστε, και μπορεί αποτελέσουν πόλο έλξης των κλεφτών.
  2. Κρύψτε καλά τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το πορτοφόλι και το κινητό σας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκονται σε εμφανές σημείο, διότι θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των κλεφτών.
  3. Μη βουτάτε όλοι μαζί. Φροντίστε να μένει πάντα κάποιος έξω, για να προσέχει τα πράγματα σας.
  4. Αν έχετε σκοπό να αφήσετε την τσάντα σας στο αυτοκίνητο, φροντίστε να την τοποθετήσετε σε σημείο που να μην μπορεί να εντοπιστεί εύκολα.
  5. Επιλέξτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητο σας κάπου που να μπορείτε να το βλέπετε από το μέρος που βρίσκεστε.
  6. Κλειδώστε το αυτοκίνητό σας, ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να απομακρυνθείτε πολύ. Οι κλέφτες έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται κάθε δευτερόλεπτο.
  7. Πάντα να κλείνετε και να κλειδώνετε την πόρτα του δωματίου σας. Ο κλέφτης μπορεί να παραμονεύει περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσει.

Οι παραπάνω συμβουλές αποτροπής κλοπών και διαρρήξεων είναι πολύ χρήσιμες, αφού το καλοκαίρι είναι μια εποχή που μαστίζεται από αυτού του είδους τις εγκληματικές πράξεις.

Η υπεύθυνη συμπεριφορά σας βοηθά να γλιτώσετε χρήματα και σας προφυλάσσει από την άσχημη εμπειρία της παραβίασης του προσωπικού σας χώρου. Λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και απολαύσετε ήρεμα τις διακοπές σας, χωρίς να φοβάστε τίποτα και κανέναν.