Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί να βάλετε ασύρματα συστήματα ασφαλείας

Γιατί να βάλετε ασύρματα συστήματα ασφαλείας

Η σημαντική αύξηση του αριθμού των διαρρήξεων και των κλοπών, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, έχει προκαλέσει ένα αίσθημα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι πλέον νιώθουν απροστάτευτοι ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Γι' αυτόν τον λόγο, αρκετοί πολίτες επιλέγουν να εγκαταστήσουν ασύρματα η ενσύρματα  συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να προφυλάξουν τους προσωπικούς ή επαγγελματικούς τους χώρους από πιθανές διαρρήξεις. Άλλωστε, είναι γεγονός πως τα συστήματα ασφαλείας παρέχουν σημαντική προστασία απέναντι σε κάθε απόπειρα παραβίασης.

Το βασικό πλεονέκτημα των ασύρματων συστημάτων ασφαλείας είναι πως δε χρησιμοποιούν καλωδίωση για τη σύνδεση των αξεσουάρ τους, γι' αυτό και η τοποθέτηση τους είναι εύκολη, γρήγορη και άρα οικονομική. Χρειάζεται όμως πάντα η βοήθεια ενός ειδικού για την εγκατάστασή τους.

Αν λοιπόν, ψάχνετε έναν οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο 24ωρης προστασίας των οικογενειών και των περιουσιών σας, τότε ιδανική επιλογή για εσάς είναι τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας.

Φυσικά, το προσιτό κόστος δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημα των ασύρματων συστημάτων συναγερμού. Δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας δε χρειάζονται όλες οι μονάδες ρεύμα για να λειτουργήσουν, αφού η λειτουργία τους στηρίζεται  σε μπαταρίες. Έτσι, ακόμα κι αν έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας, τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να σας προστατεύουν. 

Τα πλεονεκτήματα όμως δε σταματούν εκεί. Όσοι από εσάς επιθυμείτε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την ασφάλεια του χώρου σας, μπορείτε να προμηθευτείτε για το σύστημα σας επιπλέον εξοπλισμό όπως αισθητήρες κίνησης, πληκτρολόγια, σειρήνες, τηλεχειριστήρια κτλ. Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε αισθητήρες καπνού και αισθητήρες νερού, ώστε να προφυλαχτείτε και από το ενδεχόμενο φωτιάς και πλημμύρας. Τέλος, από τη μακρά λίστα των πλεονεκτημάτων των ασύρματων συστημάτων συναγερμών δε θα μπορούσε να λείπει η διακριτική τους παρουσία. Τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας ενσωματώνονται στον χώρο σας, χωρίς να προκαλέσουν αλλοίωση της πρότερης εικόνας του. Με αυτόν τον τρόπο, και προστατεύεστε και η αισθητική του σπιτιού ή του καταστήματος σας παραμένει η ίδια.

Τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας είναι πολύ απλά στην τοποθέτηση, αλλά και στη χρήση, αφού τόσο η ενεργοποίηση όσο και η απενεργοποίηση τους γίνεται με την πληκτρολόγηση ενός μυστικού κωδικού. Ένας άλλος τρόπος είναι η χρήση του τηλεχειριστηρίου που περιλαμβάνεται στα αξεσουάρ του συστήματος ασφαλείας. Από τη στιγμή που θα θέσετε σε λειτουργία τον συναγερμό, μπορείτε να είστε σίγουροι πως η οικογένεια και η περιουσία σας βρίσκονται σε καλά χέρια, δεδομένου ότι κάθε απειλητική κίνηση θα γίνει άμεσα αντιληπτή. Όταν τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας αντιληφθούν κάποια προσπάθεια παραβίασης, η σειρήνα ενεργοποιείται με σκοπό τον εκφοβισμό του απρόσκλητου επισκέπτη. Μια ακόμη δυνατότητα που παρέχουν τα ασύρματα συστήματα συναγερμών είναι η άμεση ειδοποίηση σας μέσω κλήσης ή μηνύματος στο κινητό σας τηλέφωνο.

Αναμφίβολα, η εγκατάσταση ασύρματων συστημάτων ασφαλείας αποτελεί το αντίδοτο κατά της ανασφάλειας και του φόβου που το τελευταίο διάστημα έχει κυριεύσει το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της χώρας μας. Τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας έχουν αποκτήσει πολλούς ένθερμους υποστηρικτές χάρις στο χαμηλό τους κόστος και στην προστασία που παρέχουν.