5 συμβουλές ασφαλείας για όσους μένουν μόνοι

5 συμβουλές ασφαλείας για όσους μένουν μόνοι

Το να μένει κανείς μόνος του είναι μεν συναρπαστικό, αλλά η ασφάλεια παραμένει η κύρια προτεραιότητα. Οι παρακάτω συμβουλές σας θυμίζουν πώς να ζείτε άνετα και με ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα άθικτη την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Γνωρίστε τους γείτονες – Η γνωριμία με τους ανθρώπους που ζουν κοντά σας σημαίνει ότι ένα επιπλέον σετ από... μάτια θα έχει το νου του για σας και το σπίτι σας. Αν μετακομίζετε σε νέο μέρος φροντίστε να γνωριστείτε με την γειτονιά σας, καθώς όχι μόνο θα γνωρίσετε τον περίγυρό σας αλλά θα έχετε επίσης ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια σας.

Κλειδώνετε πάντα - Ακόμα κι αν ζείτε στο πιο ήρεμο και παραδεισένιο μέρος θα πρέπει πάντα να κλειδώνετε την πόρτα σας. Κάντε το συνήθειά σας να κλειδώνετε με το που έρχεστε σπίτι. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα είναι εύκολο να ξεχάσετε να κλειδώσετε τις πόρτες σας πριν πάτε για ύπνο. Αυτή η συμβουλή ισχύει και για τις κλειδαριές στα παράθυρα σας. Να είστε βέβαιοι ότι κλειδώνετε τα παράθυρά σας κάθε φορά που τα κλείνετε.

Κουρτίνες - Ένα από τα οφέλη του να ζει κανείς μόνος του είναι η ευκολία να κάνει ό, τι θέλει. Εδώ είναι η παγίδα - αν δεν έχετε ή δεν χρησιμοποιείτε τις κουρτίνες σας, όλος ο κόσμος μπορεί να σας δει. Αν οι διαρρήκτες είναι σε θέση να δουν από τα παράθυρά σας αντικείμενα αξίας, τότε το πιο πιθανό είναι να επιχειρήσουν να σας διαρρήξουν.

Η κοινωνική ασφάλεια του σπιτιού σας - Ο καθένας κάνει check-in στο Facebook, αλλά η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε όχι καλά αποτελέσματα. Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να ανακοινώνουμε, και μάλιστα ενώ μένουμε μόνοι, ότι θα αφήσουμε το σπίτι μας κενό για ένα χρονικό διάστημα. Επίσης, εάν ανεβάζετε φωτογραφίες σας από το σπίτι, να είστε σίγουροι ότι δεν θα φαίνονται αντικείμενα αξίας.

Εγκαταστήστε ένα συναγερμό - Εάν ζείτε μόνοι, η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι είναι παραπάνω από απαραίτητη. Αναζητήστε εταιρείες με τεχνογνωσία που θα ενδιαφερθούν για το γεγονός ότι μένετε μόνοι σας και πιθανότατα θα σας κάνουν κάποια καλή προσφορά.