Εκτύπωση αυτής της σελίδας

5 Σημάδια ότι το σύστημα συναγερμού σας είναι ξεπερασμένο

5 Σημάδια ότι το σύστημα συναγερμού σας είναι ξεπερασμένο

Με τις διαρρήξεις να είναι πιο συχνές από ποτέ, η διασφάλιση του συστήματος συναγερμού μας θα πρέπει να αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας. Πολλοί εξακολουθούν να διαθέτουν συστήματα συναγερμού που είχαν εγκατασταθεί πριν από μια δεκαετία, ή και περισσότερο, και ομολογουμένως αυτοί οι τύποι δεν μπορούν να προσφέρουν πλήρη προστασία από τους σύγχρονους διαρρήκτες. Ακολουθούν πέντε τρόποι που μπορείτε να δείτε αν το σύστημά σας είναι ξεπερασμένο και αν είναι καιρός να το αναβαθμίσετε.

1. Το σύστημα συναγερμού σας είναι συνδεδεμένο σε τηλεφωνικές γραμμές.

Εάν το σύστημα συναγερμού σας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις γραμμές τηλεφώνου τότε είναι καιρός να το αναβαθμίσετε. Τα σύγχρονα συστήματα συναγερμού χρησιμοποιούν άλλους τρόπους πολύ πιο ασφαλείς για να επικοινωνούν. Ένας έξυπνος διαρρήκτης μπορεί να ανακαλύψει που βρίσκονται οι τηλεφωνικές γραμμές σε ένα σπίτι και να τις κόψει.

2. Το σύστημα συναγερμού σας χρησιμοποιεί ένα πληκτρολόγιο.

Μερικά συστήματα συναγερμού μπορούν να απενεργοποιηθούν με την καταστροφή του πληκτρολογίου που βρίσκεται συνήθως δίπλα στην πόρτα. Αν γίνει αρκετά γρήγορα, τότε δεν θα υπάρχει σήμα συναγερμού για να σταλεί. Οι εγκληματίες έχουν επίγνωση των συστημάτων συναγερμού, ειδικά οι επαγγελματίες. Αντικαταστήστε το πληκτρολόγιο με ένα τηλεχειριστήριο που μπορείτε να κουβαλάτε στα κλειδιά σας ως έναν πολύ πιο αποτελεσματικό τρόπο.

3. Έχετε ακόμα ενσύρματους αισθητήρες.

Εάν έχετε ενσύρματους αισθητήρες στις πόρτες και τα παράθυρα, τότε κινδυνεύετε περισσότερο. Οι εγκληματίες μπορούν να τους απενεργοποιήσουν με κόφτες καλωδίων ή με άλλο τρόπο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ πιο ασφαλές σύστημα στο οποίο οι αισθητήρες δεν είναι ορατοί και δεν μπορούν εύκολα να απενεργοποιηθούν από τους επίδοξους διαρρήκτες.

4. Το λογισμικό και οι συσκευές σας δεν αναβαθμίστηκαν ποτέ.

Οι εταιρείες συναγερμών θα πρέπει να διατηρούν τους πελάτες τους ενήμερους για κάθε πρόσφατο υλικό για τα συστήματα συναγερμού. Έτσι είναι ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες οι οποίοι γίνονται όλο και πιο επιδέξιοι στην τεχνολογία.

5. Κάμερες Ασφαλείας με Χαμηλή Ανάλυση.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον οι κάμερες ασφαλείας να έχουν χαμηλή ανάλυση. Με την αποθήκευση των δεδομένων να μετριέται πλέον σε terabytes αντί σε gigabytes, χιλιάδες ώρες με υλικό υψηλής ευκρίνειας μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα και να καταλαμβάνουν μόνο ένα μικρό μέρος του χώρου στον υπολογιστή. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στις κάμερες ασφαλείας υψηλής ανάλυσης. Προφανώς, ένα από τα κυριότερα είναι ότι θα είστε σε θέση να έχετε μια πολύ σαφή εικόνα του ποιός έχει προσπαθήσει ή έχει διαρρήξει το σπίτι σας. Επίσης, η αστυνομία θα έχει ευκολότερη πρόσβαση στην ταυτότητα του δράστη προκειμένου να προβεί στη σύλληψή του.

Σε κάθε περίπτωση όταν θα αποφασίσετε να αναβαθμίσετε το σύστημα ασφαλείας σας θα χρειαστείτε μια εταιρεία ενήμερη για τις εξελίξεις της τεχνολογίας και που θα σας προστατεύει από τους διαρρήκτες με κάθε εργαλείο.