Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3 λάθη που κάνουμε όταν φεύγουμε από το σπίτι

3 λάθη που κάνουμε όταν φεύγουμε από το σπίτι

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για το σπίτι τους όταν είναι σε διακοπές. Αλλά το σπίτι μπορεί να είναι εξίσου ευάλωτο όταν φεύγετε έστω και για λίγες ώρες. Ειδικά αν κάνετε αυτά τα 3 λάθη.

1) Ανακοινώνετε τα σχέδια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν μένετε μόνοι ή σε ζευγάρι τότε ενημερώνετε τους πιθανούς διαρρήκτες ότι δεν είστε σπίτι. Μπορεί να σκέφτεστε, "τους ξέρω, είναι φίλοι μου" αλλά δεν έχετε να ανησυχείτε για τους φίλους. Είναι οι φίλοι των φίλων των φίλων που μπορούν να βρουν το κοινωνικό προφίλ σας. Κάντε μια δοκιμή. Πηγαίνετε στο Facebook και στη γραμμή αναζήτησης. Θα βρείτε ανθρώπους σε 3 βαθμούς διαχωρισμού από εσάς. Αν οι ρυθμίσεις τους είναι δημόσιες, μπορείτε να δείτε όλες τις προσωπικές τους πληροφορίες και τα status. Αν μπορείτε να μάθετε εσείς ότι ο φίλος του φίλου ενός φίλου θα βρίσκεται στο τάδε μαγαζί το βράδυ , μπορούν εύκολα να κάνουν το ίδιο και για εσάς εάν οι πληροφορίες σας δεν είναι ιδιωτικές. Έτσι, συνιστούμε τη ρύθμιση των πληροφοριών σας σε ιδιωτική για να διασφαλίσετε ότι μόνον οι στενοί φίλοι μπορούν να δουν τα status σας.

2) Φεύγοντας αφήνετε τις κουρτίνες / περσίδες ανοιχτές.

Σύμφωνα με μελέτες, μέσα στους 10 κορυφαίους παράγοντες που θα αποτρέψουν τους διαρρήκτες είναι το αν είναι κάποιος μέσα στο σπίτι. Αλλά αν αφήσετε τις κουρτίνες ανοιχτές οι διαρρήκτες μπορούν να δουν καθαρά αν είναι κανείς μέσα. Έτσι είναι πολύ πιο πιθανό να επιλέξουν το σπίτι σας ως στόχο.

3) Αφήνετε εφεδρικά κλειδιά σε προφανή σημεία.

Αν κρύβετε εφεδρικά κλειδιά κάτω από το χαλάκι ή κάτω από γλάστρες φυτών οι διαρρήκτες θα κοιτάξουν πρώτα σε αυτά τα μέρη για εφεδρικό κλειδί. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να αφήσετε τα κλειδιά σας σε ένα γείτονα ή κάπου αλλού. Καλύτερα ακόμα, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε έξυπνες κλειδαριές, τις οποίες μπορείτε να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε με το smartphone ή το tablet σας.